2008. december 21., vasárnap

JegesmaciTegnap este elkezdtem a banneron a jegesmacit öltögetni. A teste készen van, fehérrel már csak egy kevés hópelyhet kell hímeznem.
Nem bíztam igazán magamban, hogy el fogom tudni készíteni az első vászonra való keresztszemes mintámat, s azért nem választottam tipikusan karácsonyit, hanem ezt a fehér kis medvét.
A szemem egyre jobban rááll a tű helyére. Ahhoz képest, hogy a boltban az eladó magyarázta és mutatta meg, hogyan kell vászonra hímezgetni, egyre jobban élvezem.
Azt azért még nem mondom, hogy könnyebb mint kongréra, de idővel kitudja!A banner alatt pedig egy "igazi" vászon! Férjem nagymamájától örököltem több társával és egy rokkával együtt. Ő még mindent szövőszéken szőtt, maga sodorta az orsóra a guzsalyról a hozzá való szálat. Ezekből is mind kaptam mutatóba. S a vászonra azt hiszem lehetne öltögetni, de ehhez még nem nőttem fel "keresztszemesügyileg".


A harangokat, mint a tegnapi képeken is a terítőt, anyukám készítette még az elmúlt évben karácsonyra.

3 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon szépen alakul!
Eleinte én is nagyon féltem a vászontól, de aztán belejöttem és hímzések is jobban mutatnak rajta! Sziszének köszönhetem - folyamatosan bíztatott!

Szentpyr írta...

Óóóó, ez nagyon ígéretes:))! És azok a harangok, micsoda szépségek!!!!

blackcat írta...

I LOVE those bells and I was wondering if you've got a pattern of them or tell me where it can be found.