2010. március 3., szerda

Csipke itt, csipke ott

A csipkék lenyűgöznek. Azalée blogján láttam először csodaszép csipkemintákat, aztán Nina elképesztő kis szütyője varázsolt el, s jött Manka és Barbi is egy-egy új kis egyszerű mintácskával.
Mikor megláttam őket, azonnal eldöntöttem, hogy félreteszem a titkos projektemet, s hétvégén kiöltögetem az egyik mintát, mert beugrott egy jó ötlet, egy nekem nagyon tetsző, de nem kotyogom ki, majd csak akkor, ha sikerül.

Aztán kattogtak a kerekek, s nem bírtam ki, gyorsan elő egy vásznat és beleböktem.
Manka, látod mennyire odavagyok a mintádért? Ugye előbújik a többi is a fejedből, s papíron fognak landolni? Kellene még a tervemhez! S igen, Barbi, a tiéd is hamarosan kiöltögetem.
S köszönöm nektek a mintákat!




A vászonhoz 28ct-os kell, hogy könnyen lehessen hímezni, s tuti a rózsaszín lesz a befutó, minden elfogultság nélkül. :-) Kezembe akadt Ninától már rég vásárolt raspberry light fantázia nevű vászon. Telitalálat. Aztán gyorsan hozzá egy finom színátmenetes fonalat! Most nem lesz jó a fehér árnyalat, inkább valami mást. S ha már Nina festett vászonra esett a választás, hozzá stílusosan az általa festett legutóbbi készletéből az Amethyst fonal. Két szállal, minden második lukba öltve. 
Majd mutatom készen.

7 megjegyzés:

Barbi írta...

De jó! :D Olyan szép!

Én pedig hoztam a blogomra egy nagyobb csipkét is! :)
És köszi a reklámot! ;)

Névtelen írta...

De drága vagy! Tényleg megcsinálod? Köszi.:)
Én viszont itt befejeztem drága Marcsi, bár most varrok épp egy harmadik változatot,nem tudom milyen lesz, majd megmutatom ha elkészül.
Átadom inkább a terepet Barbinak , ő olyan szépeket tervez....

Edit írta...

De szep lesz! :)

Nina írta...

Tényleg csodaszépek a csipkeminták, láttam ám Barbiét is :)
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a befejezése :)

Dorka írta...

Már most gyönyörű! Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle!

Márti írta...

Micsoda szépséges csipke, nagyon ügyi Tervezőink vannak!!! :))))))

Móni írta...

Nagyon szép lesz! :)