2012. április 29., vasárnap

Akác

Elkészült a második botanikai virágom.
Sokat töprengtem rajta, s próbálkoztam is, hogy eltaláljam a megfelelő vászon sűrűséget, s az igazán tetsző fonalat. 
Azt hiszem célba jutottam. 
40-es vászonra, most már DMC fonalakkal öltögettem. 
Terveim szerint még 9 ugyanilyen méretű virágot fogok készíteni. 

Egy apró kis szépséghibája azért van. Mivel 40-esre hímeztem, így mind a színes részt, mint a barnásat egy szállal kellett öltögetnem, s így a testességükben nincs különbség. 
Viszont a tervezett méretet végre sikerült elérnem. 

Míg a dáliám 32-es vásznon 170*170 öltéssel 27*27 cm-es, addig az akác a 40-es vásznon ugyanannyi öltéssel már csak 20*20 cm-es. 
Érdekes, hogy mindkettő ugyanannyi öltés, mégis az akácnál úgy tűnt, reálisan több megadott munkaórának megfelelően, továbbig is tartott elkészíteni.


Egyenlőre nincsenek rajta feliratok, s azt hiszem maximum a virág nevét írom rá. De most ismét egy újabb tanakodni való: lehet, hogy jobb lenne magyarul feliratozva?


Én is kihímzem

Bár gondolkoznom kellett rajta, hogy tudok-e rövid hatáidőre hímezni, de azért csak megpróbálom, mert igen csábító Manka SAL-ja.

2012. április 11., szerda

Lavender Blossoms Fob

 

2012. április 2., hétfő

Akác


A második: az akác lett. 
Sajnos mivel még nem nyílik, az orchideáim pózoltak a hímzés mellett. 
De ami késik, nem múlik.


Mivel az első Véronique Enginger minta méretével nem voltam elégedett, sokat gondolkoztam mit tegyek. Bár még most sem tudom biztosan jó volt-e az elgondolás, de én fittyet hánytam a javaslatoknak, s 40 ct-os Nina által festett vászonra az eredeti színekkel, de mindent egy szállal hímzek.