2012. január 27., péntek

Huginak

 

 

 Már oly rég szeretnék én is, de a hugom még inkább, hogy készítsek neki olyan szépséges szalagokból tekercselt láncot és gyűrűt. Sajnos karácsonyra nem sikerült már beszereznem a hozzá való alapanyagokat, de most végre a holnap felköszönthetem a szülinapján a várva várt ajándékkal. 
Az ő kedvéért kékes árnyalatban készültek az ékszerek. 
 (egy indurpindurt én is felpróbáltam)




2012. január 22., vasárnap

Dália

 Mikor elkezdtem blogot vezetni, az elsők közt a botanikai virágok fogtak meg. 
De mást hímeztem. 
Aztán az elmúlt nyáron felfedeztem a DFEA virágos blogot, s gyönyörködni folyton benéztem oda. Ismertem a virágok közül többet is, de így együtt látni őket igazi gyönyörűség volt.
Belefogni, mégsem mertem. 
Mindig annyi minden volt, ami miatt nem foghattam hozzá. 
Most viszont a téli szünetben eldöntöttem, hogy oly sok szerettemnek hímeztem már, meg aztán a szemem sem a régi! Így mostantól főleg magamnak fogok hímezni, amíg lehet. 
A házunkban a lépcsőházban szintén botainikai virágok vannak, de nem hímezve!
Bár biztos sok év kell hozzá, mégis most már nekilátok.
Két ilyen faltömeg vár arra, hogy szebbé váljanak. 
 A dáliával kezdtem.

2012. január 16., hétfő

Élmény

Kedves  Látogatóim!
Ez egy hagyománybontó, x-szem-mentes bejegyzés. 

Eltűntem egy időre, s nem is látogattam senki blogját sem, mert egy játékban vettem részt, ami az elmúlt 6 hétben teljesen lefoglalt. 
A Támogatjuk a családot rajzversenyre neveztem be az iskolánkat.
 http://tamogatjukacsaladot.hu/info/galeria.php?inf=lista&id=82&oldal=2
Tanulóink 97 rajzos munkáját töltöttem fel napokig a net-re, s utána hetekig támogatókat kerestem/kerestünk előbb saját berken belül, majd szinte az egész városban, hogy minél több voksot tudjunk email- címről leadni az iskolánk tanulóinak munkájára, iskolánk nevére, hogy ezzel elnyerjük az 1 millió Ft-os közösségi díjat. 
Bár itt nem hirdettem és nem toboroztam, mégis tudom, hogy többen szavaztatok ránk, amit szeretnék nektek megköszönni. 
Rengeteget tanultam ez eltelt időszakban, s bár ez emberi tűrőképesség határát feszegettem, mégis szép élménnyel gazdagodtam. Sokszor hajnal háromkor kezdődött a napon, de volt olyan hétvége is, hogy bent a suliban tartottuk egymásban lelket, szavaztunk a gépek előtt gyerekkel-szülővel együtt, s csak reggel 7-kor kerültünk pár órácskára csak ágyba. 
Egy valódi kapcsolatépítő tréning volt ez.
Büszkeséggel tölt el, hogy oly sok ember állt mellém, hogy a tegnap lezárult szavazáson országosan a mi iskolánk több, mint két millió szavazattal a második helyen végzett.
 http://tamogatjukacsaladot.hu/info/statisztika.html
Most már a zsűri dönt, s mondja ki a rajzokat kiértékelve, hogy a majd 400 intézmény közül, ki nyeri a fődíjat. 
Én pedig kicsit kialszom magam, holnaptól a jövő heti projektemre készülök, s azt lezárva alig várom, hogy végre visszatérhessek újra kereszt-szemjeimhez, s hogy végigolvashassam, nézegethessem a bejegyzéseitek.