2011. szeptember 25., vasárnap

Őszi színekből


Ismét készült két ollóőr, vagy nevezzük csak egyszerűen kis dísznek, mert szerintem oly széles tárháza van a velük való dekorálásnak.


 Sokban hasonlítanak egymásra, de azért van bennük különbség is. 
Az akasztó az egyiknek a csúcsára, a másiknak az oldalfelező pontjára került, ettől más a hangulatuk.
Mindkettő ugyanaz a minta, ( Atalie 2010. július) s mindkettő őszies színek felhasználásával készült, de más fonalakból.

 Az egyik az oly nagyon vágyott, s végre beszerzett Valdani selyem fonalakkal....
 ... a másik pedig Nina színeivel.
Hát őszintén?!
Nem vagyok elájulva a Valdanitól. Szépek a színei szó se róla, de a Nináé se marad le mögöttük. A selymességét pedig most nem éreztem, s bizony nem ájultam el a vele való hímzésnél úgy, mint a CCN selymektől. 
Az egyik elejére ráhímeztem a kis francia csomókat a másikra nem. S az egyik hátoldalára került még egy kis minta, a másikéra nem, de egyébként a bojtzáró, a kis veret, s a szalagocskák is teljesen megegyeznek.


Szabad választani, kinek melyik inkább.

2011. szeptember 18., vasárnap

Barátosnémnak szeretettel teliszőve


Angéla barátnőm egy kincs az életemben. Voltak már ilyenek, akikre mindig nagy nagy szeretettel gondolok. Amikor az élet úgy hozta, hogy az egyiktől, vagy a másiktól el kellett válnom, szörnyen fájt, de olyan szerencsés vagyok, hogy hosszabb-rövidebb időszak után kaptam egy másikat. 
Sokat kellett Angélára is várnom, de megérte!

A szülinapját ünnepelte a héten, s mivel még a megismerkedésünk elején azt mondta, hogy egyszer készítsek neki én egy dobozt, olyat, ami a legutolsó kis fincikájáig a saját munkám, megérettnek láttam a helyzetet, hogy nekilássak.
Sokáig halogattam, mert nagyon féltem tőle, s bár másmilyent szerettem volna, büszke vagyok az első habkartonból készített dobozomra.


A doboz tetején lévő minta már jó régen elkészült. BBD, mert ez Angéla nagyon szereti.
40-es vászonra CCN és WDW fonalak felhasználásával.



S kerültek a doboz belsejébe olyan kincsek, amiket szisztematikusan figyelve Angélának tetszettek, s jól elraktároztam a softverbe, s beszereztem időben.




A fonaltartó mintájára is egyszer rácsodálkozott, hogy milyen szép, hát gyorsan kiöltöttem. 40-es vászonra miniben. Még így is éppen, hogy ráfért Enikő fából készült fonaltartójára.


2011. szeptember 11., vasárnap

Szülinapi hétvége

 A leánykám 11 éves lett. Tegnap a barátaival ünnepelt, a mai napom a családdal, és nagyszüleivel. Ez most az ő hétvégéje volt. Sok sok szép meglepivel, kedves figyelmességgel és finomsággal. 

 Szokás szerint ma reggel énekszóval ébresztettük, s az ágyba kapta tőlünk a meglepiket. Tomi a hiányzó lovat szerezte be a sorozatból, apa a rég áhított nagylányos fülbevalót adta át, s én...
.. egy Mici pólyást.
Szarvasmici egy valódi tündér!! Csicsergő hangjával, bájos személyiségével, s hihetetlen kedvességével.
Annyira örülök, hogy rátaláltam, s hogy ő is itt lakik ebben a városban.


S ez a baba valami fantasztikus!Minden a helyén van, s valami észveszejtően tökéletes a kidolgozása!A gödröcskék a pofiján, a szemén, a popóján!  Engem totál levett a lábamról, de a lányomat is. Reggel óta le sem teszi. Van már neve, öltözteti, pelenkázza, mesél neki, s elárulta, hogy ennek az ajándéknak örül a legjobban.
Szívből köszönjük neked, Mici!


Terveim szerint hímzéssel is hamarosan jövök.